TAHİR ELÇİ'Yİ RAHMETLE ANIYORUZ.
Tarih: 28.11.2018 | Okunma Sayısı: 942

BASINA VE KAMUOYUNA

Bugün Diyarbakır Barosu eski Başkanı Sayın Tahir ELÇİ’nin, faili meçhul bir şekilde öldürülmesinin yıl dönümü.

Tahir ELÇİ yaşadığı DİYARBAKIR şehrinin tarihi ve kültürel mirasının korunması için Dört Ayaklı Minare’nin altında basın açıklaması yaparken, 28 Kasım 2015 günü öldürüldü.

Yaşamı boyunca birçok ağır insan hakkı ihlali davasında verdiği hukuk mücadelesi ile savunma makamını hakkıyla temsil etmiş ve herkesin takdirini kazanmış değerli bir hukuk adamıydı.

Meslektaşımız Tahir ELÇİ’nin öldürülmesi ile ilgili soruşturma, aradan üç yıl geçmesine rağmen tamamlanmamıştır. İnsan yaşamına ilişkin soruşturmanın titizlikle yürütülmesi gerekir. Ancak üç yıl gibi uzun bir sürede soruşturmanın sonuçlandırılmaması, kabul edilemez bir durumdur.

Bu menfur cinayeti işleyen faillerin bir an önce bulunarak yargı önüne çıkarılması ve adil yargılama neticesinde hak ettikleri en ağır cezayı almaları yönündeki talep ve beklentilerimizi yeniliyoruz.

Bu vesileyle Bingöl Barosu olarak Sayın Tahir ELÇİ’yi saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Bingöl Barosu Başkanlığı

19.09.2024
AV. YUSUF KETENALP

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.